+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Hogyan veszíted el a domained, ha nincs mögötte tartalom?
 


 

Ijesztően hangzik, hogy elvehetik azt, ami a tied.

Hogy a jól kitalált, időben megszerzett domain neved jogosan elvehetik tőled.

Nem ijesztgetni akarlak. Tájékoztatni, hogy legyen lehetőséged megelőzni.

Ne érts félre… a legjobb döntés volt, hogy domain nevet regisztráltál. Minden ezzel kezdődik. Van egy remek ötleted és levéded hozzá a domain nevet. Így már senki másé nem lehet. Csak a tied.

 

Aztán majd… ha lesz rá időd, akkor az ötleted is megvalósítod. Építesz rá honlapot, reklámozod, meg minden. Minek kapkodni? Hiszen van rá 2 éved. (ennyi időre kerül a tulajdonodba a .hu domain neved.)

 

Eddig mindent jól csináltál, de a legnagyobb hibát most követed el. Ugyanis nagyon könnyen el fogod veszteni a domained, ha nem teszel mögé tartalmat.

 

elvezítheted a domain neved 

 

  • 1. Ha nincs tartalom a domain neved mögött könnyen elperelhetik tőled
  • 2. Ha nincs tartalom a domain név mögött, akkor semmi hasznot nem termel számodra. Így idővel magad dobod el, mert csak kiadást termel.

 

Engedd meg, hogy részletesebben is kifejtsem…

 

Micsoda? Elperelhetik a domain nevem?

 

A domain neved azért védted le, mert így biztonságban van az ötleted és nem lehet másé. A domain név egyedi és megismételhetetlen. Csak egy darab lehet belőle. Nincs két ugyan olyan domain név, ezért nem mindegy kinél van.

Minél jobb domain nevet találtál magadnak, annál biztosabb lehetsz benne, hogy mások irigykednek rád. Azon gondolkodnak, hogyan szerezhetnék meg maguknak.

Lesznek, akik mindent megtesznek azért, hogy megkaparintsák a domain nevedet. Még akár arra is képesek, hogy alapítsanak egy olyan céget, aminek a neve ugyan az vagy hasonló, mint a domain neved.

A másik lehetőség, hogy védjegyet jegyez be ami ugyan az vagy hasonló, mint a domain neved.

Bármelyik is történik a következő lépés, hogy hivatalosan megtámadja a domain neved és kéri az ISZT –t a delegálás visszavonására.

 

Nézzük meg, mi történik ebben az esetben:

Az Alternatív Vitarendező Fórum a domain név visszavonását vagy a Kérelmező javára történő átruházását rendeli el abban az esetben,

 

- ha a domain név azonos egy olyan névvel vagy megtévesztően hasonlít egy olyan névhez amely a Kérelmező javára valamely hatályos magyar vagy közösségi jog által védett név, vagy

- amelynek használatára a Kérelmező valamely hatályos magyar vagy közösségi jogszabály által jogosult,

és amennyiben

- a Kérelmezett a domain nevet anélkül igényelte, hogy a névhez joga vagy jogos érdeke fűződne, vagy

- a Kérelmezett a domain nevet rosszhiszeműen igényelte vagy annak felhasználása rosszhiszeműen történik.

 

Lefordítva ez azt jelenti, hogy amennyiben a domain nevet beregisztráltad, de soha sem használtad - nem töltöttél rá tartalmat. Akkor a domain felhasználása rosszhiszemű.

A legrosszabb az egészben, hogy ha már perelnek, hiába teszel mögé tartalmat. Azzal csak rontasz a helyzeteden, mert tovább erősíted a rosszhiszeműséget.

Egyetlen védekezés a megelőzés.

 

Összefoglalva:

Ha nincs a domain neved mögött tartalom és valaki a domain névvel egyező, vagy hasonló névvel védjegyet vagy cégnevet jegyez be, akkor nagy eséllyel fogja elszedni tőled a domain neved. Egyszerűen csak arra hivatkozva, hogy rosszhiszeműen használod, neki pedig joga van a név használatához.

Ezt persze úgy is ki tudod védeni, ha a domain névvel egyező védjegyet vagy céget jegyeztetsz be. Ez viszont nem olcsó. Nem is az egyszeri költség a sok, hanem a fenntartás.

Ezért sokkal jobb, gyorsabb és olcsóbb megoldás, ha tartalmat teszel a domain neved mögé.

 

  • Na de mi milyen tartalom kerüljön oda?
  • Mi az amivel két legyet ütsz egy csapásra?

 

Mert az egy dolog, hogy nem perelik el a domain neved, de ha már foglalkozol vele, akkor legalább Ő dolgozzon érted és ne fordítva.

Dolgoztasd meg a domain neved azért a pénzért, amibe került. Hidd el nem fog neki fájni és szívesen csinálja a nap 24 órájában…

 

 

Szóval … Milyen tartalmat is tegyünk a domain mögé?

 

Nyilván ez attól is függ, hogy mi az a domain név és mi vele a célod. Ezt neked kell tudni. De létezik pár hasznos alap koncepció, amiből kiindulhatsz:

 

Az egyszerű minimalista megoldás

Lehet egy egyszerű fehér lap, rajta egy szöveg, hogy mit szándékozol kezdeni a domain névvel.

Csak leírod, hogy mennyire örülsz, hogy épp ezt az üzenetet olvassa a látogatód és leírod mik a terveid a domain névvel. Ez nem túl elegáns, de a célnak megfelel.

Ha teszel bele egy képet, akkor gyorsan megvan. Elkészítése egyszerű. Keresel egy online html editort és mint egy word fájlt megírod, amit szeretnél.

Majd forráskód nézetre váltasz és amit ott találsz kimásolod. Ez a szöveged html kódja. Nyitsz egy jegyzettömböt, bemásolod a kódot és mented a tartalmat index.html névvel.

Ha ezt a fájlt most felmásolod a tárhelyedre, akkor készen is van az egyszerű szöveges honlapod.

Ehhez a megoldáshoz elegendő egy statikus tárhely. Vagyis nem kell sem php futtatás sem mysql adatbázis. Ez a legolcsóbb tárhely minden szolgáltatónál.

A Domainflotta.hu oldalunkon ez az induló tárhely és 2985 Ft + áfa összegbe kerül. Nem sok, de ha több domain neved van akkor nem is olyan olcsó megoldás.Ismerve a végeredményt.

 

 

Tegyünk rá valami komolyabbat, ami hasznot is termel.

 

Az egyik leggyorsabb és leghasznosabb megoldás, amit egy domain névre tehetsz az a lead gyűjtés.

A lead egy marketinges kifejezés a potenciális vevőre. Olyasmi, mint a komoly érdeklődő.

Vagyis addig is amíg nincs időd foglalkozni az ötleted megvalósításával, a domain neved kezdjen el komoly érdeklődőket gyűjteni automatikusan. Hát nem jó gondolat?

Szóval fogd a domain neved és tegyél rá lead gyűjtő oldalt.

Ez nem más, mint egy szép, letisztult honlap.

Semmi bonyolult. Van egy címsor, és egy bekezdés, amiben leírod, hogy milyen oldal lesz itt. Valamint egy e-mail cím beküldési lehetőség.

Leggyakrabban azt szokták kiírni, hogy itt hamarosan egy xy oldal lesz, amin ezt és ezt tudod csinálni. Ha szeretnél elsőként értesülni az indulásról és megszerezni az elsőknek járó szuper kedvezményt, akkor add meg az e-mail címed és értesítünk az indulás pillanatában. Így semmiről sem maradsz le.

Ugye milyen egyszerű. Ráadásul szuper hatékony is.

 

elvezítheted a domain neved

Szerkessz magadnak Lead gyűjtő oldalt a DomainFlotta honlapszerkesztőjével

 

Extra tipp: azért, hogy az adatvédelemmel se legyen problémád, írjuk oda, hogy csak céges e-mail címmel szabad feliratkozni. Ugyanis céges e-mail címre engedély nélkül is lehet e-mailt küldeni, nem minősül spamnek

 

 

Miért éri meg Lead gyűjtő oldalt használni?

 

Nézzük csak… nem vehetik el a domain neved, mert használod. Ráadásul munkára fogtad a domained és nem csak porosodik tovább a virtuális térben.

Nagyon egyszerűen és gyorsan meg tudod csinálni akár a DomainFlotta honlapszerkesztőjével is

Egy lead gyűjtő oldallal előre felméred, hogy van-e igény arra, amit kitaláltál. Hiszen akinek tetszik az ötleted (amiből még semmi sincs készen) az meg tudja adni az e-mail címét előre.

Így az indulás pillanatában már egy éhes tömeg fogja várni az első leveled. Egy tömeg, akiket azonnal vásárlókká transzformálhatsz.

Rendkívül motiváló látni, ahogy az emberek feliratkoznak… hogy egyre több érdeklődőd van a még nem is létező honlapodra. Ilyenkor kapsz újabb lendületet, hogy nekiállj és csináld.

Tapasztalatom szerint a legtöbb esetben nem a tudás hiányzik a megvalósításhoz, hanem a lendület. Kell valami húzóerő, hogy az ember nekikezdjen és befejezzen egy új project ötletet.

Erre pedig tökéletes megoldás a lead gyűjtő oldal. Minden egyes feliratkozással látod, hogy másokat is érdekel és van rá igény.

Persze az életed máshogy is alakulhat és dönthetsz 2 év után úgy is, hogy mégsem fogsz belevágni a projectbe…

Ekkor sem veszett kárba semmi, hiszen sokkal könnyebb lesz eladnod a domain neved. Már nem csak egy név, már egy oldal is van mögötte és emberek, akik megadták a mail címűket, mert már alig várják az indulást.

Érzed, hogy ennek a csomagnak mekkora értéke van?

Mennyiért lehet eladni ezt a csomagot? Nem tudom. Ez sok mindentől függ. De az biztos, hogy annyiért könnyen eladod, amennyibe neked került.

Mondhatnám, hogy ez egy kockázat nélküli befektetés. De nagyon remélem, hogy nem azért rendelsz domain nevet, hogy aztán 2 év után így kelljen kiszállnod.

Remélem, azért rendelsz domain nevet, mert milliókat akarsz keresni vele J

Szóval elő az optimizmust és menjünk feljebb…

 

 

OK… Még komolyabban csinálnád és akár 2-3 napot is rászánnál?

 

Akkor van számodra egy bevált módszerem: Tegyél a domain neved mögé egy MVP projectet.

Ez a Lean startup modellben használatos módszer. Egy olyan Minimál Verziójú Project, amiből kiderül az ötleted életképes vagy csiszolásra szorul.

Egyszerűen az ötlet magját élőben teszteled a piacon. Kiszeded az ötletedből azt, ami köré a többi elképzelés is épül. Azt, ami új és egyedi. Ugyanis a gyakorlat azt mutatta meg, hogy ami kicsibe működik az nagyban is fog.

Az MVP másik előnye, hogy kiderül a piacod valódi reakciója.

Lehet… mindenki azt mondja, hogy remek az ötleted vágj bele.

Lehet… azt mondják, bele fogsz bukni ez senkinek sem kell.

Ne hallgass egyik csoportra sem. Próbáld ki egy minimális verzióval az ötleted. Döntsön a piac, hiszen ők lesznek a későbbi vevődi is.

Ez a legjobb megoldás az ötleted előkészítésére, de dolgozni kell vele. Meg reklámozni is… pl az Adwordsben (PayPerclick.hu) vagy a Facebookon (FacebookReklam.hu) is, hogy kiderüljön a célpiacod valódi reakciója.

Pénzt kell költened rá, de sokkal kevesebbet, mintha az eredeti elképzelést valósítanád meg, amiről majd később derülne ki, hogy módosításra szorul.

Ha pedig működik az ötleted befektetőt is könnyebb lesz találni rá, hiszen validáltattad. A piac azt mondta van rá igény. Minden egyes feliratkozás egy újabb szavazat az ötlet megvalósítására.

Ismerek olyan cégeket, akik egy új rendezvény megszervezése előtt csak csinálnak egy MVP oldalt. Megnézik mekkora az érdeklődés rá és ha elérik a küszöb számot, akkor elkezdik valóban megszervezni a rendezvény.

Miért jó ez?

Mert a rendezvény megszervezése Milliós nagyságrendű. Az MVP project elkészítése és reklámozása alig pár százezer. Egyszóval minimalizálják a kockázatot.

 

 

Érdekel? Akkor megmutatom hogyan kezdj bele…

 

Ha a domain neved mögé tartalmat akarsz rakni, akkor tárhelyre lesz szükséged. A tárhely a honlapod lakhelye.

Ha van tárhelyed, akkor kell rá egy honlap. Erre a legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás a DomainFlotta honlapszerkesztője. Itt ugyanis a tárhely mellé kapsz egy olyan honlapszerkesztőt is.

Azzal a honlapszerkesztővel könnyedén össze tudsz kattintgatni egy modern, mobilbarát honlapot. Nem több, mint 5 perc alatt.

Ha nagyon termékeny vagy project ötletekben, akkor sem kell aggódnod, mert az értékesítő tárhelyen akár 3 külön projectet is felépíthetsz, 3 külön domain név alá. Gyorsan, egyszerűen a honlapszerkesztővel és mindezt csak 6.985 Ft + áfa összegért.

Ezért hatékonyabb megoldás ez, mint egy sima fehér lapot tenni a tárhelyedre.

Persze nem muszáj a honlapszerkesztőt használnod. Csinálhatsz honlapot saját magad is, bármilyen módszerrel. Ezt az eszközt azért ajánlom, mert több száz gyönyörű sablonból választhatsz, csak az egeret kell használnod a szerkesztéshez és a végeredmény mobilon, tableten is ugyan olyan jól jelenik meg.

Tárhelyre mindenképp szükséged lesz, a honlapszerkesztőt pedig most ingyen kapod a tárhely mellé.

Tesztelnéd a honlapszerkesztő tudását? Kipróbálnád neked menne-e?

Kattints ide a honlapszerkesztő demó hozzáféréséhez

 

 

 

Még valami…

 

 

Van olyan tartalom, amit nem javasolok:

 

 

Ez a domain eladó.

Ugyanis ez nem tartalom és egyáltalán nem segít abban, hogy bizonyítsd a jóhiszemű felhasználást. Tudom, hogy elterjedt…de nem jó.

Így nem lehet domain nevet eladni.

Ha el akarod adni, tegyél rá lead gyűjtő oldalt az elérhetőségeddel és hirdesd meg a domaint a domain árverési oldalakon. Sokkal hatékonyabb lesz.

 

Parkoló oldal, amin nincs semmi csak reklám vagy a tárhely szolgáltató üzenete.

Ez a leggyakoribb módszer. Amíg nincs használatban a domain, addig a tárhely szolgáltató tesz mögé tartalmat.

Esetleg összekötöd olyan rendszerekkel, mint a sedo.com, aki amíg hirdeti a domain neved Google reklámokat pakol rá.

Ez semminősül tartalomnak.

Ha pénzt akarsz keresni reklámból, akkor tegyél egy hosszabb tartalmat a domain mögé és ágyazd be a Google adsense kódod. Valamit hozni fog a konyhára. Viszont az sosem derül ki, hogy az ötleted életképes lenne-e.

Márpedig a domain név mindig egy gondolat, egy ötlet meghosszabbítása. Az első lépés a siker felé. Mi bízunk benned és az ötletedben, Te miért ne tennéd?

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 123955 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 66014 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 33644 ember
Levelezés saját domain névvel - Gmailen keresztül

Ez az információ már elavult. A Google megszüntette a Gmail összek&ou...

Megnézte: 33414 ember
Mennyi idõ alatt készül el a .hu domain nevem?

A leggyakoribb eset Az új domain szabályzat szerint 4 munkanap alatt elbírálják a doma...

Megnézte: 30834 ember
A hely biztonsági tanúsítványa lejárt vagy A webhely tanúsítványa hibás.

Ez a "hibaüzenetet" a böngészõd írja ki, amikor megpróbálsz belépni a webes leve...

Megnézte: 29080 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 24993 ember
Hogyan tudom rendezni az anyagiakat?

A rendelés díjának befizetésérõl:A rendelésed rögzítésekor küldünk e-mailben egy prof...

Megnézte: 24945 ember
Hogyan tudom elolvasni a leveleimet?

  Böngészõ segítségével Hogyan? A következõ webcímre látogass el e...

Megnézte: 24154 ember
Domain átirányítás

Domain nevet csak ip címre vagy dns címekre lehet irányítani. Az ip cím formátuma: 127.0.0....

Megnézte: 24151 ember