+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Hogyan válasszunk domaint, hogy az a keresőoptimalizálást is segítse?
Amikor egy új weboldalon ötletelünk, és még csak a fejünkben kezd összeállni a kép, a domain választás kérdése is feltétlenül szóba kerül. A kérdés megválaszolása nem is olyan egyszerű, mivel számos tényezőnek kell megfelelnie. Az egyik ilyen fontos szempont, hogy a Google keresőben könnyen megtalálható legyen a weboldalunk. Ennek apropójából kértük meg Evenich Andrást, a kulcsszo.hu keresőoptimalizálóját, hogy mondja el, melyek azok a szempontok, amiket érdemes figyelembe venni domain választáskor, legyen az akár új, akár régi.


Evenich A.: Köszönöm Balázsnak a felkérést. Jó, ha tudjuk, hogy a Google több, mint 200 algoritmus alapján dönti el, milyen weboldal kerüljön előre a találati listában. A Domain rangsorolási faktorok esetében – ahogy erről a SEO szakma beszélni szokott – a következő 8 szempontot érdemes figyelembe venni.


1. Domain kora
Ez az a tényező, amit nem tudunk befolyásolni, ha egy új domain-unk van. A Google egyfajta bizalmatlansággal néz az új domain-ekre, és minél korosabb egy domain, valamint a rajta lévő tartalom, annál nagyobb a bizalma a Google-nak is iránta. Kb. 6-12 hónap után bizonyosodik be a kereső számára, hogy nem csak egy kósza felindulásból jött létre az oldal.

SEO szempontból ezért éri meg kifejezetten korosabb domain-ekre vadászni. A Domainflotta szolgáltatásai között is találunk olyat, amely segít az értékes domainek megszerzésében.2. Kulcsszó legyen a domain-ben
Ez egy olyan tényező, amivel lehet vitatkozni, mert el kell döntenünk, mi a fontosabb nekünk: az hogy legyen egy saját brand nevünk, amit könnyű megjegyezni, szórólapon, névjegykártyán is jól mutat, illetve, ha telefonon elmondjuk valakinek, egyből tudni fogja, hogyan kell a böngészőbe beírni?
Vagy inkább azt tartjuk előbbre valónak, hogy a domain-ben szerepeljen az a kulcsszavunk, amire szeretnénk jó helyen szerepelni a Google keresőben?

Az arany középút lehet a legjobb megoldás, amikor a kettőt ötvözzük, ilyen esetben érdemes a kulcsszavas részt a domain elején szerepeltetni. Pl: domainflotta.


3. Regisztráció hossza
A Google nagyobb bizalommal tekint egy domain-re, ha több évre előre van regisztrálva. Ezt azért vizsgálja, mert a spam oldalak esetében maximum 1-2 éves időszak az, amíg használják. Így, ha módunk van, több évre előre biztosítsuk a domain regisztrációját.

Ezzel még pénzt is tudunk megspórolni!


4. Kulcsszó az aldomainben
Ez nem domain vásárlással kapcsolatos tényező, de jó tudni róla, hogy ha aldomain-t használunk, akkor a weboldalunk relevanciáját tudjuk azzal erősíteni, és nem utolsó sorban a felhasználót is segítjük a tájékozódásban. Pl: kulcsszo.domain.hu


5. Domain előélete

Ha használt domain vásárlása előtt állunk, akkor nagyon megéri elegendő időt szánni annak alapos vizsgálatára.

A következőket nézzük meg mi magunk, vagy kérhetjük szakember segítségét is hozzá:
- folyamatos volt a domain élete, vagy valamikor újra kellett regisztrálni?
- milyen tartalom volt azelőtt rajta? Jó, ha a célunkkal azonos volt az ezt megelőző tartalom. A +18-as és egyéb kártékony, negatív megjelenésektől tartsuk távol magunkat.
- milyen linkek mutatnak rá? Figyelnünk kell, hogy a Google Pingvin algoritmusa ne büntesse.
- spam-melt domain. Érdemes utána járnunk, hogy korábban a domain-ról nem küldtek-e spam-melt leveleket több ezres, vagy akár milliós tételben.


6. Privát regisztráció
Nemzetközi végződésű domainek esetében van lehetőség titkosítani a tulajdonos adatait. A Google azonban nem szereti, ha nem látható ez az adat. Úgy értékeli, biztos van valami takargatni valója a tulajdonosának. Ezért jobban tesszük, ha nem használjuk ez a megoldást.

7. Domain végződés
A tapasztalatok szerint a Google rangsorolásában nem jelent nagy különbséget, hogy egy domain .hu vagy .com végződésű. A felhasználói bizalmat viszont jobban erősíti a magyar végződés használata.

8. Mit kerüljünk?
A kötőjelet, főleg több kötőjel együttes alkalmazása előnytelen megoldás. Olyan kifejezések használatát is mellőzzük, amelyeket nehéz kimondani, vagy kétértelműek lehetnek. A túl hosszú és a túl rövid nevek általában nem előnyösek.

Domainflotta.: Van még olyan szempont, amit megemlítenél az olvasóinknak?


Evenich A.: Az elmúlt napokban jelentették be a Google-nél, hogy az úgynevezett előszoba oldalakra külön algoritmust fognak bevezetni. Ez azokra az oldalakra vonatkozik, amelyeket azért üzemeltetnek a tulajdonosaik, hogy onnan, az 1-2 oldalas weboldalukról linkeljék a pénzt termelő honlapjukat. Ezt most már büntetni fogja a kereső. Úgy látszik, a Google nem csak a Pingvin algoritmussal szeretné a linkekkel elkövetett csalásokat megtorolni, hanem folyamatosan azon gondolkozik, milyen egyéb más módszerekkel lehet ezeket visszaszorítani.

A könnyű, és nem elfogadott „keresőoptimalizálási”megoldások helyett inkább gondolkozzunk a látogatók fejével, és fordítsuk energiánkat a tartalom készítésre és a közösségi marketingre.

Úgy gondolom, a Domainflotta egy jó példa arra, hogy hogyan lehet jó kapcsolatot tartani az ügyfelekkel és a látogatókkal egyaránt.


Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 123955 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 66014 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 33644 ember
Levelezés saját domain névvel - Gmailen keresztül

Ez az információ már elavult. A Google megszüntette a Gmail összek&ou...

Megnézte: 33414 ember
Mennyi idõ alatt készül el a .hu domain nevem?

A leggyakoribb eset Az új domain szabályzat szerint 4 munkanap alatt elbírálják a doma...

Megnézte: 30834 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 24993 ember
Hogyan tudom rendezni az anyagiakat?

A rendelés díjának befizetésérõl:A rendelésed rögzítésekor küldünk e-mailben egy prof...

Megnézte: 24945 ember
Hogyan tudom elolvasni a leveleimet?

  Böngészõ segítségével Hogyan? A következõ webcímre látogass el e...

Megnézte: 24154 ember
Domain átirányítás

Domain nevet csak ip címre vagy dns címekre lehet irányítani. Az ip cím formátuma: 127.0.0....

Megnézte: 24151 ember
Hogyan tudok html kódot beilleszteni az oldalamba?

 Mire jó?Nagyon sok olyan eset van, amikor be kell illeszteni egy html kódot az oldalba. Ez...

Megnézte: 20971 ember