+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Dropbox használata és telepítése
Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónapja kezdtem el használni és azt kell mondjam tökéletes. Nem is értem, hogy boldogultam nélküle.

A dropbox nem más, mint egy felhõ alapú tárhely. Tárhely az Interneten. Letöltesz egy kicsi programot a számítógépedre és megadsz egy könyvtárat vagy mappát. Bármit töltesz ebbe a mappába azt automatikusan feltölti a dropbox tárhelyedre. Amit pedig a dropbox tárhelyedre töltesz azt letölti a számítógéped mappájába.


 

Mire használhatod?

Tökéletes pendrive.
Egyszerûen azokat a fájlokat, amiket magaddal szeretnél vinni azt feltöltöd és onnantól bárhonnan elérheted, ahol csak net van. Még a mobil telefonodról is

Ha készítesz egy videót vagy fotót a telefonoddal, akkor nem kell összedugnod a mobilt a géppel csak felmásolod a dropboxra a telefonodoról és automatikusan átkerül a számítógépedre.

Oszd meg barátaiddal.
Ha van olyan fájl, amit el akarsz küldeni a barátaidnak, akkor egyszerûen csak feltöltöd a dropbox publikus mappájába és akinek elküldöd a linket az egybõl le is tudja tölteni. Mennyivel egyszerûbb, mint pendrive -ra másolni, találkozni és átadni?

Vidd magaddal a prezentációd.
Mindig nálad lehetnek a fontos munkáid, prezentációid, videóid, bemutatóid. Egyszerûen csak bemásolod azt, amire szükséged van a számítógéped dropbox mappájába és máris felkerült a felhõbe. Onnan pedig elérheted mobil telefonnal vagy laptoppal.

Otton maradt valami fontos dolog? Hívd fel a feleséged és csak annyit kell csinálni, hogy a dropbox mappába bemásolja, máris nálad van. Hihetetlenül egyszerû.

Webfejlesztõi felület.
A dropboxal megvalósítható a verzió követés. Ha írsz egy honlapot és kiderül, hogy rossz irányba indultál el és szükséged lenne egy korábbi verzióra, akkor nem kell órákig kutatnod a kódban. A dropbox megjegyzi, hogy milyen módosítások és törlések történtek és ezeket 1 hónapig vissza lehet állítani. Így egyszerûen visszaállhatsz a fejlesztésed egy korábbi változatára.

 

Adatmentés.
Vannak olyan fájlaid, amik nagyon fontosak? Nem bízol a számítógépedben, mert elromolhat? A dvd lemezek sérülnek? A tartalék winyó meghibásodik? Ez mind probléma, amire a megoldás a dropbox. Egyszerûen csak feltöltöd az érzékeny adatokat a felhõbe. Az ottani fájlok nem vesznek el, mert egyszerre több szerver gépen tárolódnak. Akár még a jelszavaidat is ott tarthatod.

Ezzel a módszerrel, a honlapod tartalmát is automatikusan mentheted a dropbox tárhelyedre.

 

Dönthetsz úgy is, hogy nem akarsz az adatmentéssel foglalkozni és inkább egy olyan honlapot szeretnél, ami mobilbarát, gyors, modern és imádja a Google. Választhatsz ilyen honlapot is. Saját magad kattingathatod össze, mert csak az egeret kell használnod. Próbáld ki milyen könnyen lehet tökéletes honlapod, amit most még akcióban adunk a tárhelyedhez.

 

2 G Ingyen tárhely és még további 250 Mb ajándékba.

Ha a dropbox.com oldalra mész és regisztrálsz, akkor kapsz 2G tárhelyet ingyen, amit arra használsz, amire csak akarsz. 

A regisztráció nagyon egyszerû, de azért leírom a lépéseit:
 

  • Elõször felmész a Dropbox oldalára, mondjuk ezen a linken és beregisztrálod magad.
  • Letöltöd a Dropbox klienst
  • Feltelepíted a Dropbox klienst úgy, hogy kiválasztod hova rakja a Dropbox mappát. Ez lesz a az könyvtár, amibe bármit is raksz felkerül a netre és azon keresztül az összes gépedre, amin fut a Dropbox. (Értelemszerûen a másik gépen is a tetszõleges helyre felrakott Dropbox mappába kerülnek majd a cuccok)
  • Keresd meg a Dropbox mappádat és teszteld, másolj bele valamit! A Dropbox alapból feltelepít két mappát is, ezeket ne töröld, késõbb kitérek rá, hogy mire is jók.

 

Hogyan mûködik a DropBox szolgáltatás?

A telepítéskor megadott mappát fogja használni. Ha nem adtál meg semmit, akkor "my dropbox" néven hoz létre egyet. Ennek  könyvtárnak a tartalmát szinkronizálja folyamatosan a szerverrel, tehát amit ide bemásolsz fájlokat, azokat a kliens szoftver automatikusan tölti is fel a Dropbox tárhelyedre és amennyiben más gépedre is telepítetted ezt a kliens programot, úgy azokra a gépekre pedig tölti le az új anyagot.

A telepítés után a tálcán jobb alul lesz egy dropbox ikon, amire kattintva megnyitja azt a mappát, amiben a szinkronizált fájljaid vannak.
Dropbox beállítása

A telepítés után a “My Dropbox” könyvtárban létrejön egy
 

  •  “Photos” könyvtár
  •  “Public” könyvtár


A “Photos” könyvtárba olyan képeket érdemes másolni, melyeket szeretnél másokkal is megosztani. Az ide másolt képek galériaszerûen elérhetõek a neten abban az esetben, ha te megadod a galériád “publik link”-jét (nyilvános hivatkozását.

Neked nem kell Internet galéria telepítened, nem kell kisméretû képeket készítened, nem kell egy külön képgaléria/képmegosztó szolgáltatásra regisztrálnod – mindössze a “My Dropbox” könyvtáradba kell másolnod a képeket, a többit elvégzi a Dropbox.

Akit érdekelnek a részletek, itt van egy angol nyelvû leírás.

A “Public” könyvtárba másolt fájlok elérhetõek lesznek bárki számára, akinek elküldöd a megfelelõ hivatkozást. Kb úgy mûködik, mintha egy szerverre töltenéd fel a fájlokat és utána a hivatkozásokat küldözgetnéd. A különbség csak annyi, hogy itt nem kell FTP szerverre hozzáférést szerezni, nem kell FTP programot indítanod, belépned stb… csak bemásolod a fájlt a a gépeden a “Public” könyvtárba.

Aztán a továbbiakban létrehozhatsz tetszõleges könyvtárakat még a “My Dropbox”-on belül, ezekhez csak te fogsz hozzáférni egészen addig, amíg azt nem mondod, hogy meg akarod osztani valakivel. Ez lehet akár egy, akár több személy is.

 

Összefoglalás.

A dropbox egy rendkívül hasznos program, ha több gépen dolgozol (munkahely - otthon). De számtalan más dologra is használható: Kép galériák megosztására, honlapok mentésére, biztonsági mentésre, webfejlesztéshez stb.

A használata ingyenes, amíg 2 G tárhelyet használsz. Ha betelt, akkor e-mailben értesít és eldöntheted, hogy törölsz vagy vásárolsz magadnak bõvítést. A bõvítések ára is alacsony, nem több, mint egy pendrive ára, de annál sokkal hasznosabb.

A telepítési beállítások egyszerûek. Csak kattints ide, regisztrálj és töltsd le a programot, majd hagyd, hogy települjön.

ui.: Találtam egy kis videót, ami szépen bemutatja a dropbox elõnyeit. Sajnos nem lehet beágyazni, ezért csak linkelem.

 

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Automatikus adatmentés dropbox használatával

 A honlapod érték a tartalma pedig még nagyobb érték. Ha pénzt keresel a honlapoddal, a...

Megnézte: 8446 ember
5 teendõ, hogy ne törjék fel a honlapod +4 ha már megtörtént.

 Ha Te veszed észre a honlapod feltörését, akkor általában módosították vagy teljese...

Megnézte: 6092 ember
Redundáns online adatmentés – a biztonság záloga

Ha honlapot üzemeltetünk, tisztában kell lennünk vele, hogy az egyik legfontosabb szempont...

Megnézte: 4819 ember