+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Márka, cégnév vagy kulcsszavas domain?
Milyen domain nevet válassz?
Elsőként mindenkinek a cégneve jut eszébe: Netlight.hu (szerk.: Netlight Consulting Kft miatt).

Vagy valami frappáns szó: gepelek.hu (gyors és gépíró szolgáltatás)

Ezek mind kellenek, hiszen ebből alakul majd ki a márka. Addig viszont hosszú az út és ki mondta, hogy csak 1 domain nevet regisztrálhatsz?

Na de kezdjük az elején...

 

Persze, hogyne ismerném a vállalkozásod!

Megmutatom, hogyan tudsz kulcsszavas domain nevet választani,
ami ismerté teszi a Márkádat !

 

A márka ebben az esetben lehet a főterméked, szolgáltatásod neve is vagy éppen a cégneved. Ezek általában fantázianevek, amikre az emberek nem keresnek rá önmaguktól. Ha nem ismernéd a Nike, Pepsi, Kodak márkákat eszedbe nem jutna, hogy ilyen nevû dolgokat keress. A legtöbbről azt sem tudnád megmondani, hogy milyen termék van mögötte.

 

Azt, hogy te ismerd ezeket a neveket, a nagy cégek brand építő reklámokkal érik el. A tv-ből, újságból ezek a nevek köszönnek vissza. Sztárokat látsz, akik ezeket a márkákat népszerűsítik, sőt vannak olyan márkák, akik pl repülő napokat vagy ingyenes koncerteket szerveznek neked, hogy még ismertebbé és még szeretettebb márkává váljanak a fejedben.

 

 

Kinek van pénze TV -ben reklámozni?

 Ha nem akarsz ennyi pénz szánni a reklámra, akkor van egy gyorsabb és olcsóbb útja a márkaépítésnek.

 

Ez pedig egy olyan Internetes honlap, amit el lehet érni egy kulcsszavas domain névvel is. Olyan domain névvel, amit mi keresőbarát domain névnek hívunk.


Ilyen pl a domainflotta.hu oldalunk is. Az anyacég és egyben a márkanév a Netlight, azonban ezzel a névvel nagyon nehéz lenne egy olyan piacon elsőnek lenni a domain regisztráció kulcsszóra, ahol mindenki szakértője a kereső optimalizálásnak. Ezért kerestünk egy olyan domain nevet, ami tartalmazza a legfontosabb kulcsszavak és amivel könnyedén a találati lista elejére kerülhetünk. Így is lett.


5 lépés, amivel elérheted a céljaidat:

 

 • Találd meg azt a legfontosabb kulcsszót, amire azok keresnek, akiknek a te terméked, szolgáltatásod jelent megoldást.

 • Keress olyan domain nevet, ami jól cseng, könnyen megjegyezhető, tartalmazza a legfontosabb kulcsszód és még szabad!

 • Regisztráld a kulcsszavas domain neved és a cégneved, márkaneved. Így 2 domain neved lesz, ami ugyan arra a honlapra fog mutatni

 • Vásárolj osztott tárhelyet és a cégneves vagy márkaneves domain neved 301 redirectel irányítsd a kulcsszót tartalmazó, keresőbarát domain nevedre. Ezt részletesebben kifejtjük majd lejjebb.

 • A keresőbarát domain neved népszerűsítsd az Interneten, erre mutassanak a linkek, ezt írd a blogodba, cikkekbe stb. A cégneved vagy márkaneved pedig használd a cég hivatalos nyomtatványain, névkegykártyáin

 

Ha ezt a lépést végigcsinálod, akkor lesz egy jól csengő domain neved, amivel bármelyik üzleti partner elérheti a honlapodat, de lesz egy olyan domain neved is, amivel azok akik még nem ismernek rátalálnak a honlapodra és megismerik a termékedet, szolgáltatásodat és ezzel a márkádat!

 


Oh, nekem már nincs több ötletem.

Segítünk abban, hogy megtaláld azt a kulcsszót, ami a legjobban jellemzi a termékeidet vagy a szolgáltatásaidat.

 

Neked az az egy szó vagy szóösszetétel kell, amire azok keresnek rá, akik tőled akarnak vásárolni, de még nem tudják, hogy te egyáltalán létezel. Ha autószerelő vagy, akkor számodra nem az autó a jó szó, hiszen aki erre keres, lehet autóskártyát, autós könyvet vagy játék autót is akarhat. Õk nem a Te vevőid. Neked azok az emberek kellenek, akik autó szerelőt keresnek vagyis számodra az autoszerelo.hu a legjobb domain név.

Gondolhatod azt, hogy az a legjobb, ha minél több embert csábítasz az oldaladra, azonban ezek az emberek becsapva érzik majd magukat és csalódottan távoznak. Könnyen megtehetik, hiszen csak egy kattintás. Ha ingyen sört ígérsz a domain névben, de közben autógumit árulsz, akkor sokan fognak rákattintani az oldaladra, de szerinted bárki is fog tőled vásárolni? Pedig sok időt és energiát fektettél bele. Inkább csináld okosan!

Ha ezoterikus könyveket árulsz, akkor ne könyvek domainben gondolkozz, hanem szűkítsd a célpiacod, hogy azoknak ne kelljen csalódottan távozniuk, akik regényeket keresnek, de felcsillanjon azoknak a szeme, akik speciálisan ezeket a könyveket keresik.

Keresd meg a legjobban a téged jellemző kulcsszót, ha foglalt, akkor mindjárt adunk tippeket a helyettesítésére.

Ha segítség kell a kulcsszó kiválasztásához kattints ide >>


 Az 5 legfontosabb jellemzője a keresőbarát domain névnek:


 • A legfontosabb kulcsszóval kezdődik
 • Nincs benne ragozás, többesszám vagy egyéb nyelvtani trükk
  • Nem jó: facsavart.hu, tetofedoket.hu, webaruhazat.hu vagy szegekboltja.hu,  
  • Jó megoldás: facsavar.hu, tetofedo.hu, webaruhaz.hu, szogbolt.hu
 • Tartalmazhat szóösszetételt vagy kötőjelet (-)
 • Nem hosszabb 16 karakternél a .hu előtti rész
 • Magyar nyelvterületre a .hu végződést használ.

 

 

Mit tegyél akkor, ha a tökéletes domain neved foglalt?

 

Ha az a név, ami a legjobban jellemzi a tevékenységedet foglalt, akkor keress egy olyan változatot, ami még szabad. Jellemzően a szavak hozzáadása a legjobb megoldás, de mondok még további trükköket:

 

Használj szóösszetételt:

Próbálj meg a domain neved mögé, ha nagyon nem megy, akkor elé (csak végső esetben) egy másik szót illeszteni, ami tovább növeli a domain neved értékességét.

Jó nevek, olyanok amik minőséget, megbízhatóságot vagy szakértelmet sugallnak. Ha nincs ilyen, akkor egy érzést vagy egy képet idézzenek a látogató fejébe:

 • profi, mester, zseni, guru, bolt, shop, webáruház, polc, varázs, neked, munka, sos vagy bármilyen olyan szó, ami illeszkedik a kulcsszóhoz.

Rossz nevek
, olyanok, amik azt sugallják, hogy a domain mögötti honlap és így  a szolgáltatásod silány, komolytalan és ezáltal ilyen embereket is fog vonzani. Pedig neked fizetőképes vevőkre van szükséged.

 • ingyen, olcsó, akciós, outlet, gazdaságos, leértékelt

 

Szoftveres segítségért kattints ide >>

 

Használj számokat, betűket:

Ha nem találsz igazán jó szóösszetételt, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a huszárvágást. Ennek az a lényege, hogy a domain név mögé, ami tartalmazza a kulcsszavadat egy betűt vagy egy számot illesztesz. A keresők szempontjából mindegy és ha jól csinálod, akkor a vevők is megjegyzik. Pl

 

 • autoszerelo1.hu, pizza24.hu, gitarABC.hu, abadogos.hu,

 

 Szoftveres segítségért kattints ide >>

 

Használj kötőjelet:

A kötőjelet a Google szóköznek veszi. Így ugyan olyan eséllyel indulsz a helyezési versenyben, mint az egybeírt társaik. Ezért tökéletes megoldás lehet az, ha az butorasztalos.hu foglalt, megvásárold az butor-asztalos.hu domain nevet. Persze csak akkor, ha az egybe írt változat mögött nincs tartalom és lehetőleg nem a konkurenciáé, hanem egy spekuláns kezében van. Ellenkező esetben könnyen összekeverhetnek vele a vevőid. Ezt pedig biztos nem szeretnéd.

 

 • tegyél - jelet az összetett szavak közé, ha az egybeírt változat mögött nincs honlap
 • Használhatsz ilyet is: hitel-24.hu vagy ilyet az-ingatlan.hu

 

 Szoftveres segítségért kattints ide >>

 

 

 

Használhatsz más végződést is:

Ez azt jelenti, hogy nem a Magyar tld -t (.hu), hanem más nemzetközi végződést használsz. A legelterjedtebb a .com, ami nemzetközi és a .eu ami az uniós végződés. Ezen kívül elterjedt a .net és a .info is, de ezek nem olyan népszerűek.

 

Ilyen nevet akkor válassz, ha a fő domain neved foglalt ugyan, azonban mögötte nincsen tartalom. Ha ilyet találsz, használd ki a lehetőséget és vásárold meg a domain nevet azonnal.

 • ingatlan.com, autoszerelo.com, hitel.com
 • ingatlan.eu, autoszerelo.eu, hitel.eu


 Szoftveres segítségért kattints ide >>

 

 

 

 

Zseniális! De túl szép, hogy igaz legyen.

Valóban van egy hátránya, de megmutatom, hogyan kerüld el a Google büntetést!

 

A most bemutatásra kerülő módszer csak akkor működik, ha 2 domain neved van és az egyiket használod arra, hogy az Interneten népszerűsítsd a honlapodat a másikat pedig arra, hogy rátett a céged hivatalos irataira.

Tehát van 2 domain neved és az szeretnéd, ha mindegyik ugyan arra a honlapra mutasson. Önmagában ez a módszer kevés arra, hogy a honlapod elől legyen a keresőben, ha ezért regisztrálnál több domain nevet, akkor várd meg a webtanfolyam következő előadását, ott fogok arról a módszerről beszélni.

 

5 lépés, amivel megelőzöd a Google büntetést:

 • Keress egy olyan tárhely szolgáltatót, aki biztosít számodra osztott tárhelyet
 • Kérdezz rá, hogy engedélyezve van e a .htaccess futtatás
 • Ha megtaláltad ezt a céget, akkor az osztott tárhelyedre, keresőbarát domain alá töltsd fel a honlapodat
 • A cégneved vagy márkanevedet tartalmazó tárhely részre pedig tölts fel egy .htacces nevü fájlt. (igen . al kezdődik és nincs kiterjesztése)
 • A .htaccess fájl tartalma a következő legyen:

  Options +FollowSymLinks
  RewriteEngine on
  RewriteRule (.*) http://www.ujoldal.hu/$1 [R=301,L]

A vastagon szedett részbe írd bele a keresőbarát domain neved, ami tartalmazza a legfontosabb kulcsszód. Mentsd a fájlt és töltsd fel a szerverre.

Bővebben a 301 átirányításról.

 

Ezek után , ha valaki beírja a cégnevedet a böngészőbe, akkor ez a .htaccess fájl átirányítja a keresőbarát domain nevedre. A google ezt az átirányítási formát követi így nem veszi az oldaladat duplikált tartalomnak. Ha nem így irányítod a domain neved a honlapodra, akkor bizony azonnal kizárnak, amint észreveszik. Lehet soha sem veszik észre, de meg mered kockáztatni?


Tudtad, hogy van olyan domain, ami vevőket hoz?


A keresőbarát domain nevek a Google találati lista élére repítenek. Ha akarod megtanítom, hogyan találsz ilyen domain neveket.


Íratkozz fel a 6 részes tanfolyamra:

Név:*
E-mail:*

(Ingyenes és bármikor leiratkozhatsz)

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 123955 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 66014 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 33644 ember
Levelezés saját domain névvel - Gmailen keresztül

Ez az információ már elavult. A Google megszüntette a Gmail összek&ou...

Megnézte: 33414 ember
Mennyi idõ alatt készül el a .hu domain nevem?

A leggyakoribb eset Az új domain szabályzat szerint 4 munkanap alatt elbírálják a doma...

Megnézte: 30834 ember
A hely biztonsági tanúsítványa lejárt vagy A webhely tanúsítványa hibás.

Ez a "hibaüzenetet" a böngészõd írja ki, amikor megpróbálsz belépni a webes leve...

Megnézte: 29080 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 24993 ember
Hogyan tudom rendezni az anyagiakat?

A rendelés díjának befizetésérõl:A rendelésed rögzítésekor küldünk e-mailben egy prof...

Megnézte: 24945 ember
Hogyan tudom elolvasni a leveleimet?

  Böngészõ segítségével Hogyan? A következõ webcímre látogass el e...

Megnézte: 24154 ember
Domain átirányítás

Domain nevet csak ip címre vagy dns címekre lehet irányítani. Az ip cím formátuma: 127.0.0....

Megnézte: 24151 ember